Poznaj kulinarne oblicze Azji

Restauracja InAzia serwuje niepowtarzalne i ekstrawaganckie specjalności kuchni azjatyckiej wykreowane przez naszego szefa kuchni Marcina Sasina. Karta dań restauracji obfituje w finezyjne propozycje stanowiące przekrój smaków i aromatów Azji. Znajdują się w niej specjały kuchni tajskiej, chińskiej i wietnamskiej, a także rarytasy z regionu Indonezji i Singapuru.

Dania w naszej restauracji przygotowywane i podawane są w tradycyjny sposób - dokładnie tak, jak ma to miejsce w najlepszych restauracjach w Bangkoku, Tokio czy Singapurze.

O wyjątkowości naszych dań decydują najwyższej jakości składniki: tylko świeże produkty oraz oryginalne przyprawy, jak trawa cytrynowa lub kolendra, a także popularne w kuchni azjatyckiej sosy (teriyaki, sweet chili lub lemon chili).

Restauracja InAzia słynie z wyjątkowych owoców morza oraz wybornych mięs, przede wszystkim: wołowiny wagyu oraz kaczki. Nasi doświadczeni kelnerzy z przyjemnością pomogą Państwu dobrać idealny trunek z naszej kolekcji win i szampanów.

Na wzór etykiety kulinarnej krajów Azji Południowo-Wschodniej, sposób podania przystawek i dań głównych w restauracji InAzia daje gościom możliwość kosztowania kilku potraw wspólnie. Na obrotowych talerzach podajemy Państwu wybrane smakołyki, w małych porcjach, także do jedzenia pałeczkami.

Sztuka kulinarna Tajlandii uważana jest za jedną z najlepszych i najbardziej oryginalnych kuchni świata dzięki zastosowaniu własnych, oryginalnych przypraw i past. Spośród innych krajów azjatyckich kuchnię tajską wyróżnia jej pikantność i aromatyczność.



Specjały restauracji InAzia

Tom Kha Ga

Tradycyjna, tajska pikantna zupa z kurczakiem i mlekiem kokosowym. Jest to jedno  z najpopularniejszych dań w naszej, restauracji. Pikantny smak zupy delikatnie łagodzi zawarte w niej
mleko kokosowe. Jest lekka i orzeźwiająca, każdy zwolennik dalekowschodnich smaków znajdzie w niej swoje ulubione aromaty.

Chrupiąca Kaczka

Podawana z zielonymi warzywami oraz sosami: hoi sin i słodkim chilli. Kaczka po pekińsku to jedno z popisowych dań chińskich, ale my poszliśmy kilka kroków dalej - upieczoną na chrupiąco kaczkę, pokrojoną w plastry polecamy w kombinacji ze słodko-pikantnym smakiem sosu hoi sin. Aromat czosnku, karmelu i chilli zawarty w sosach doskonale podkreśla wspaniały smak kaczki.

Pad Thai

Tajski smażony makaron z krewetkami i orzeszkami ziemnymi. Jeśli mówimy o bestsellerach  kuchni tajskiej, tego dania nie może zabraknąć. W Tajlandii można zjeść go po prostu wszędzie: na
straganach, ulicy i niemalże na każdym rogu. Z racji swej popularności ulega przeróżnym wariacjom, często podaje się go również z mięsem: kurczakiem lub wieprzowiną, a także w wersji wegetariańskiej.


InAzia Restaurant, Warsaw

Located In Bolesława Prusa 2WarszawaPL

+48224506706

Hours of Operation
Zamknij
  • Monday - Saturday 5:00 pm - 11:00 pm
  • Sunday (brunch) 12:30 pm - 4:30 pm
Rezerwacje