Marcin Sasin, Szef Kuchni Restauracji InAzia


Pasją Marcina Sasina od początku jego kariery jest kuchnia azjatycka. Aby zgłębić smaki i aromaty Azji regularnie podróżuje odwiedzając najlepsze restauracje tego regionu, a także
degustuje słynną kulinarną sztukę ulicy. W swojej karierze miał możliwość pracy z najlepszymi tajskimi szefami kuchni, którzy odkryli przed nim sekrety tej najciekawszej kuchni świata.

Doświadczenie zdobywał w Tajlandii, Singapurze, Chinach, Korei. W restauracji InAzia przybliża Polakom smaki Azji wykorzystując oryginalne produkty i przyprawy, które wyszukuje podczas
swoich podróży kulinarnych. W swoim menu koncentruje się głownie na Tajlandii, Indonezji, Wietnamie i Chinach.

 

Marcin związany jest z kulinariami od 15 lat, a swoje doświadczenie zdobywał w restauracjach pięciogwiazdkowych hoteli, m.in. The Westin Warsaw oraz w warszawskim hotelu Sheraton, gdzie obecnie pełni również funkcję zastępcy szefa kuchni hotelu. Marcin współpracuje również regularnie z organizacjami promującymi ekologiczną żywność w Europie i Azji.

Zapraszamy do zapoznania się z przepisami kuchni azjatyckiej, które Marcin publikuje na blogu Akademia Kulinarna.

Marcin Sasin dołączył do grona szefów kuchni hoteli Sheraton, Westin i Bristol, którzy od 2009 r. prowadzą blog kulinarny, a którego założeniem jest propagowanie wyrafinowanej kuchni oraz
dzielenie się pasją tworzenia kulinarnych dzieł sztuki.


Autorska kuchnia Marcina Sasina



InAzia Restaurant, Warsaw

Located In Bolesława Prusa 2WarszawaPL

+48224506706

Hours of Operation
Zamknij
  • Monday - Saturday 5:00 pm - 11:00 pm
  • Sunday (brunch) 12:30 pm - 4:30 pm
Rezerwacje