Back to top
Skip to main content
  • Szef Kuchni
Restauracja InAzia
Call to Reserve: 48224506706
Pasją Marcina Sasina od początku jego kariery jest kuchnia azjatycka. Aby zgłębić smaki i aromaty Azji regularnie podróżuje odwiedzając najlepsze restauracje tego regionu, a także degustuje słynną kulinarną sztukę ulicy. W swojej karierze miał możliwość pracy z najlepszymi tajskimi szefami kuchni, którzy odkryli przed nim sekrety tej najciekawszej kuchni świata. Doświadczenie zdobywał w Tajlandii, Singapurze, Chinach, Korei. W restauracji InAzia przybliża Polakom smaki Azji wykorzystując oryginalne produkty i przyprawy, które wyszukuje podczas swoich podróży kulinarnych. W swoim menu koncentruje się głownie na Tajlandii, Indonezji, Wietnamie i Chinach. Marcin związany jest z kulinariami od 15 lat, a swoje doświadczenie zdobywał w restauracjach pięciogwiazdkowych hoteli, m.in. The Westin Warsaw oraz w warszawskim hotelu Sheraton, gdzie obecnie pełni funkcję szefa kuchni. Marcin współpracuje również regularnie z organizacjami promującymi ekologiczną żywność w Europie i Azji. Zapraszamy do zapoznania się z przepisami kuchni azjatyckiej, które Marcin publikuje na blogu Akademia Kulinarna. Marcin Sasin dołączył do grona szefów kuchni hoteli Sheraton, Westin i Bristol, którzy od 2009 r. prowadzą blog kulinarny, a którego założeniem jest propagowanie wyrafinowanej kuchni oraz dzielenie się pasją tworzenia kulinarnych dzieł sztuki.
selection of wine
Wina Roberta MielżYńSkiego. Autorska Selekcja Win Roberta MielżYńSkiego
Restauracja InAzia to miejsce, które stworzono, aby serwować tradycyjną kuchnię Azji w nowoczesny sposób. Teraz przeżycia kulinarne podkreślają najlepsze wina wyselekcjonowane specjalnie dla restauracji przez Roberta Mielżyńskiego, słynnego importera i znawcę tych szlachetnych trunków. Robert Mielżyński z morza win anonimowych wybrał do restauracji InAzia te autentyczne, goniące za najwyższą jakością bez kompromisów. Celem przyświecającym tej selekcji była różnorodność, jednak nie bez znaczenia było również umiejętne dobranie win do stanowiącej wyzwanie kuchni azjatyckiej, która oferuje pełne spektrum doznań kulinarnych. Od delikatnych owoców morza, po balsamiczne nuty sosu rybnego, tamaryndowca i curry. Podczas niekończących się dyskusji i degustacji Robertowi Mielżyńskiemu oraz Marcinowi Sasinowi udało się stworzyć kompozycję, w której zarówno wino jak i potrawa zyskują. Selekcja zawiera bogatą ofertę win ze Starego Kontynentu jak i Nowego Świata.